Vodeća svjetska zaštitarska korporacija Securitas AB, koja je u Hrvatskoj prisutna od 2011. godine, s današnjim danom dobiva novog CEO-a, dosadašnjeg predsjednika Securitasa za Europu Magnusa Ahlqvista. Ovu značajnu funkciju za svjetsku industriju sigurnosti Ahlqvist preuzima od Alfa Göranssona koji je tu dužnost uspješno obnašao 11 godina.

Od 1. rujna 2015. godine Magnus Ahlqvist radio je kao predsjednik Securitasa za Europu. U Securitas dolazi iz Motorole Mobility gdje je bio potpredsjednik za korporativne aktivnosti EMEA i Indije. Prije toga 12 je godina radio u tvrtkama Sony Ericsson i Sony Mobile Communications. Tri je godine bio predsjednik Sony Ericssona za Kinu, zatim potpredsjednik i generalni direktor za Španjolsku i Portugal te generalni direktor za Kanadu. 43- godišnji Magnus završio je Stockholmsku ekonomsku školu i Harvardsku poslovnu školu te stekao titulu magistra ekonomije i MBA.

„Securitas je izvrsna kompanija koja ima kompetentne i predane ljude. To je vodeća međunarodna kompanija u industriji zaštite i sigurnosti. Imamo dobitnu strategiju te predvodimo transformaciju industrije sigurnosti, od usluga tjelesne zaštite do širokog spektra naprednih sigurnosnih rješenja i tehnologije. Velika mi je čast i jako sam uzbuđen što ću tijekom nove faze, kada se sve više fokusiramo na najnoviju tehnologiju, raditi sa sjajnim ljudima iz Securitas tima diljem svijeta. Najveći angažman i isporuka najboljih usluga zaštite i sigurnosti naš je prioritet.“, izjavio je Magnus Ahlqvist.

Alf Göransson, koji će iduće dvije godine raditi kao Magnusov savjetnik, povodom odlaska s mjesta predsjednika i CEO-a izjavio je sljedeće:

„Došlo je vrijeme da se u svojoj karijeri i životu počnem baviti nečim drugim. Velika je privilegija tijekom 11 godina voditi ovu izvrsnu kompaniju, koja je danas vodeća u industriji zaštite i sigurnosti zahvaljujući snažnoj korporativnoj kulturi te predanosti svih zaposlenika.“

Izvor: Securitas