U povodu obilježavanja 25 godina osnutka Hrvatskog ceha zaštitara – strukovne zaštitarske komore najstarijeg i najvećeg strukovnog udruženja privatne zaštite u Republici Hrvatskoj održana je svečana večera koja se održala u srijedu 05. travnja 2017. u restoranu „Gastro Globus“ na Zagrebačkom velesajmu.

Na svečanu večeru uz članice i članove Ceha, odazvali su se njegovi utemeljitelji, bivši predsjednici, predstavnici strukovnih Komora Norveške, Slovenije, Rumunjske, Srbije i Makedonije, predstavnici partnera Ceha i brojni prijatelji.

U uvodnom dijelu svečane večere, sudionicima se prigodnim riječima obratila predsjednica Ceha gospođa Lidija Stolica, zahvalivši utemeljiteljima Ceha, bivšim predsjednicima, članovima Ceha na njihovom nesebičnom radu i doprinosu razvoju struke i da Ceh danas ima priliku proslaviti svoju 25 godišnjicu postojanja. Premijerno su prikazane slike osnutka Ceha iz 1992. godine te slike iz brojnih događanja i aktivnosti Ceha u proteklom razdoblju.

Nakon predsjednice Ceha, sudionicima su se obratio prvi predsjednik Ceha dr. Ivan Husar, koji je u svom obraćanju podsjetio na razloge osnivanja Ceha, uvjete u kojima je osnovan,  ciljeve koje je Ceh svojim radom ostvarivao. Nakon g. Husara, sudionicima se obratio g. Željko Dobranović, drugi predsjednik Ceha i podsjetio na aktivnosti Ceha kroz sudjelovanje u izradi Zakona, Pravilnika, strukovnih konferencija i okruglih stolova, nastojanja formiranja Ceha kao Komore sa javnim ovlastima, otvaranje Ceha prema međunarodnoj suradnji i projektima, pridruženim članstvom Ceha u COESS-u, krovnom udruženju industrije privatne sigurnosti u RH. Nakon obraćanja g. Dobranovića, sudionicima se obratio treći predsjednik i utemeljitelj gospodin Damir Funčić koji je u Cehu svih 25 godina. Naglasio je brojne strukovne aktivnosti Ceha u davanju prijedloga zakonskih rješenja i pravilnika koju uređuju industriju privatne zaštite u RH, aktivnostima kojima je cilj bio jačanje položaja i uloge struke, ulazak RH u EU i promjene u radu industrije sigurnosti, jačanje međunarodne suradnje Ceha sa strukovnim Komorama u EU i regiji, promicanje hrvatske industrije privatne sigurnosti na stručnim skupovima diljem EU, rad na projektu TrainBrainSoft  i povećanje borja članova Ceha.

Prilikom dodjele Plaketa, sudionicima se obratio gospodin Mladen Ozimec, direktor i vlasnik Salona za bankarsku opremu-Ozimec, koji je čestitao Cehu, utemeljiteljima, svim sudionicima i podsjetio sve sadašnja članove na njihovu veliku angažiranost u ranijim razdobljima i položaju koji je Ceh s obzirom na to imao. Pozvao je sve prisutne na veću aktivnost u Cehu, davanje veće potpore novom vodstvu Ceha, kako bi se dalje izgradio i razvio Ceh kao moderna Komora 21 stoljeća koja će prezentirati hrvatsku industriju privatne sigurnosti.

Ceh je za osobitu zaslugu za razvoj i promicanje zaštitarske struke u Republici Hrvatskoj Plaketama zahvalio: dr.sc. Željku Dobranoviću, bivšem predsjedniku HCZ-a, dipl. iur. Mladenu Ozimecu, SBO, Lidiji Stolici SBO, Ivanu Funčiću, Securitas Hrvatska, Frani Marušiću, Tehnozavod-Marušić, Krešimiru Marušiću, Tehnozavod-Marušić, Marku Sikirici, Tehnozavod-Marušić, Renati Dončević, Alarm Automatika, Krešimiru Pajiću, Eccos inženjering, Ivanu Špoljariću, Eccos inženjering, Stipici Baljkasu, Prospectus, Nevenu Martiću, Miroslavu Petroviću, Alzas Alarms, Josipu Dijakoviću, Bravarija Dijaković, Hrvoju Šimcu, Gradska sigurnost Šimac i sin, Petru Šimcu, Gradska sigurnost Šimac i sin, Iliji Ivezić, Arsenal Ivezić, Dušku Bjelotomiću, Protekta, Nadiji Cvitanović, Danici Kauzlariću, Davoru Mihalinecu, A.A.M.-Mihalinec, Ministarstvu unutarnjih poslova, COESS-u, Vlatku Bašiću, HNB, Ivanu Čuli, Ministarstvo financija RH, Matiji Mandiću, KING ICT-u, Primat RD-u, Zaštiti ZAGREB,FINA-i, FINA-i GS, Securitas Hrvatska, Plivi, Podravki, AKD ZAŠTITI, Zagrebačkom velesajamu.

Uz Plakete, dodijeljene su i zahvalnice za potporu i suradnju u radu  Hrvatskog ceha zaštitara u proteklih 25. godina. Zahvalnice su dodijeljene Uredu za upravljanje kriznim situacijama, Zbornici za razvoj slovenskegazasebnegavarovanja, Komori na R. Makedonija za privatno obezbeduvanje, NHO – PrivateSecurityIndustryNorway, Federatiaserviciiilor de securitate din Romania, PKS-Udruženju za privatno obezbeđenje i ostale uslužne djelatnosti.

Večera se održala uz prigodni glazbeni program i svečanu tortu za 25 godina Ceha.