Povelja o raznolikosti (Diversity Charter) je inicijativa pokrenuta u 16 zemalja Europske unije, a financira je Europska komisija. Inicijalno potpisivanje održano je u organizaciji Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR), a usvojila su je 34 poduzeća i organizacije iz RH.

Securitas Hrvatska 4. listopada 2017. godine, na svečanosti u zagrebačkom hotelu Esplanade potpisala Povelju o raznolikosti.

Povelju je za članicu Ceha Securitas Hrvatska potpisao predsjednik uprave Ivan Ročić. 4. listopada 2017. godine, na svečanosti u zagrebačkom hotelu Esplanade. Potpisom Povelje Securitas Hrvatska obvezao se na provođenje i promicanje politike raznolikosti i nediskriminacije u svojoj radnoj sredini i poslovnom okruženju.

Jedna od temeljnih vrijednosti koje Securitas Hrvatska provodi u svom poslovanju je svakako poštivanje svakog zaposlenika, njihove individualnosti i jedinstvenosti. Raznolikost je jedna od temeljnih vrijednosti modernog društva. Zaposlenice i zaposlenici, u svojoj raznolikosti, sa svojim vještinama, kreativnošću i inovativnošću predstavljaju ključ dugoročnog uspjeha svake organizacije. Raznolikost omogućuje ostvarivanje punog potencijala svake osobe, a politika raznolikosti i nediskriminacije na radnom mjestu preduvjet je razvoju kreativnosti, inovativnosti i individualnih talenata.

Izvor: www.securitas.com.hr