U prostoru Informativnog centra za prevenciju Policijske uprave zagrebačke potpisan je Ugovor o suradnji na senzibilizaciji građana na samozaštitno ponašanje između Hrvatskog ceha zaštitara – strukovne zaštitarske komore i Policijske uprave zagrebačke. Ugovor je u ime Hrvatskog ceha zaštitara potpisala predsjednica Lidija Renata Stolica, dok je ugovor u ime Policijske uprave zagrebačke potpisao Željko Prša, ovlašten za obavljanje poslova načelnika Policijske uprave.

Jedan od ciljeva rada Informativnog centra za prevenciju je da u suradnji s lokalnom zajednicom, organizacijama civilnog društva, Hrvatskim cehom zaštitara te drugim zainteresiranim udruženjima, organizacijama i institucijama pruži građanima potrebne informacije i senzibilizira ih na samozaštitno ponašanje uz promicanje preventivne uloge policije.

U svezi navedenog, u sklopu ICP-a nalazi se i tzv. sigurnosni salon opremljen tehničkim sigurnosnim uređajima i različitom sigurnosnom opremom, dok je sam prostor zaštićen alarmnim sustavom što je doprinos Hrvatskog ceha zaštitara.

Ugovor o suradnji

Foto: Puz