Hrvatski ceha zaštitara – strukovna zaštitarska komora u suradnji s Hrvatskim uredom za osiguranje, European Certification Body – ECB- i The International Security Association je organizirao edukaciju na temu „KVALITETNA MEHANIČKA ZAŠTITA-STVARNI ČUVAR VRIJEDNOSTI“.

Predavanje je bilo namijenjeno predstavnicima osiguravatelja u Republici Hrvatskoj s ciljem informiranja o aktualnostima i novinama o novoj sigurnosnoj opremi za zaštitu vrijednosti (sefovi, sigurnosni ormari…).

Predavanje je održao gdin. Falko Adomat, generalni tajnik Europskog certifikacijskog tijela (European Certification Body-ECB) i projekt menadžer, ESSA – The International Security Association . U svom predavanju gdin. Adomat predstavio je prednosti korištenja kvalitetne certificirane opreme, te kako prethodno utvrđivanje sigurnosnih rizika, njihova pravilna analiza i procjena smanjuje rizike nastanka štetnog događaja.

Predsjednica Ceh-a Lidija Stolica održala je interaktivno predavanje sa sudionicima gdje je predstavila praktične modele certificiranih sefova s ciljem obuke osiguravatelja kako bi mogli profesionalno savjetovati svoje klijente.

Lidija Stolica je certificirani manager sigurnosti i stručnjak na području mehaničke i tehničke zaštite, a bogato iskustvo je stekla u Salonu bankarske opreme – Ozimec d.o.o. gdje je već preko 17 godina Izvršna direktorica.

Salon bankarske opreme – Ozimec d.o.o. kao članica Hrvatskog ceha zaštitara – strukovne zaštitarske komore i regionalni lider u području mehaničke zaštite s izložbenim salonom i velikom ponudom certificiranih sefova za različite namjene se pokazao kao idealan domaćin za ovu edukaciju, gdje su polaznici mogli vidjeti iz prve ruke prednosti kvalitetne opreme.

U pripremi su i nove edukacije, a domaćin će uvijek biti jedna od članica Ceha, ekspert iz područja edukacije.