Pristigle su nove vijesti iz programa OBZOR 2020, te Vam ih donosimo na portalu Ceha.

Objavljena je verzija radnog programa za LEIT: ICT 2018-2020. Dokument nije još formalno usvojen, ali je to posljednja verzija, tako da vam može poslužiti kao izvrstan orijentir za pregled tema koje će se financirati.
Dokument se nalazi na linku OVDJE.

Europska komisija traži organizatore iz zemalja EU13 kako bi preuzeli ulogu Digital Innovation Hubova (DIH) i sudjelovali u programu koje će voditi Pwc i Oxentia. Barem 30 hubova iz 8 zemalja bit će odabrano da sudjeluje u treningu nakon kojeg bi trebali postati važan čimbenik u digitalizaciji industrije. Natječaj je objavljen OVDJE, a projektni web OVDJE. Prijavni obrazac je na EU Survey websiteu, a kontakt je: Smart.Factories@pl.pwc.com.

Registracija za The European Big Data Value Forum 2017 je otvorena. Organiziraju je EK, Big Data Value Association i European Data Forum. Održava se 21.-23. studenog u Versaillesu. Centralna tema je Trusted AI in Smart Industry. Više informacija možete naći OVDJE, a prijave su na ovoj poveznici.

Security Research Event (SRE2017) održat će se 14. i 15. studenog 2017. u Tallinu. Oko 400 sudionika – predstavnika istraživača, industrije, javnog sektora i krajnjih korisnika dolazi na središnji događaj za područje sigurnosti. Registrirati se možete na www.sriee2017.com. Fokus ovogodišnjeg SRE2017 je na premošćivanju jaza između istraživanja i tržišta, preko potrage za inovativnim rješenjima koja mogu brže odgovoriti na potrebe krajnjih korisnika.

ICT Proposers’ Day, održat će se u Budimpešti 9. i 10. studenog 2017. Detaljni je program objavljen na webu, možete dijeliti svoje projektne ideje, ponuditi svoju ekspertizu kao projektni partner, podijeliti prezentacije i komentirati (potrebno je da napravite profil i ulogirate se). Ovdje možete pogledati i listu tema u kojima možete tražiti partnere ili razvijati svoje ideje. Moja projektna mreža nacionalnih osoba za kontakt, IDEALIST, ponovno organizira veliki sastanak za umrežavanje. Sastanke možete ugovarati u periodu od 16. listopada do 3. studenog 2017. Napominjem da je ovo jedna od najvažnijih konferencija u području ICT-ja za Obzor 2020., koja se održava netom nakon (predviđene) objave usvojenog Radnog programa.

 

Više informacija i kontakti:

Katarina Vukušić

e-mail: katarina.vukusic@mobilnost.hr

Viša stručna savjetnica u Odjelu za Obzor 2020.

NCP za IKT i Sigurna društva u Obzoru 2020.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije

Adresa: Frankopanska 26, HR-10 000 Zagreb

tel +385 (0)1 5557 852

fax +385 (0)1 5005 699

katarina.vukusic@mobilnost.hr

www.mobilnost.hr