Pozivamo Vas na nacionalno hibridno strukovno savjetovanje: „Javna nabava usluga privatne zaštite“ koje će se održati u četvrtak 20.01.2022., s početkom u 10.00 sati putem Zoom aplikacije.
Na nacionalnom strukovnom online savjetovanju raspravljati će se o javnoj nabavi usluga privatne zaštite.

Savjetovanje se održava u organizaciji Hrvatskog ceha zaštitara – strukovne zaštitarske komore uz podršku i sudjelovanje Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH, Hrvatske gospodarske komore, Udruge gradova u Republici Hrvatskoj i časopisa Zaštita.

O SAVJETOVANJU

Zakon o privatnoj zaštiti (NN 16-20), primjenjuje se na sve dionike koji na bilo koji način sudjeluju u sustavu privatne zaštite – javni sektor, lokalna samouprava, korisnici u realnom sektoru, proizvođači, uvoznici, građevinski i drugi sektori. Zakonom o privatnoj zaštiti propisano je da usluge privatne zaštite mogu javno nuditi i ugovarati samo ona pravne osobe i obrtnici koji imaju odobrenje za djelatnost privatne zaštite, i da se poslovi privatne zaštite moraju zasebno ugovarati.

Evidentno je da se i nadalje u da se prilikom raspisivanja i provođenja javnih natječaja iz pružanja usluga privatne zaštite, ne primjenjuju i poštuju odredbe Zakona o privatnoj zaštiti (NN 16-20).

S obzirom na navedeno organizira se nacionalno savjetovanje: „Javna nabava usluga privatne zaštite“ u cilju edukacije, informiranja i razmjene iskustva i mišljenja svih dionika sustava javne putem stručnih izlaganja, panel rasprave, a koje će se održati u četvrtak 20.01.2022., s početkom u 10.00 sati putem Zoom aplikacije.

Savjetovanje je namijenjeno svim obveznicima provođenja javne nabave u Republici Hrvatskoj, pružateljima usluga – ovlaštenim pravnim osobama i obrtima za poslove privatne zaštite, stručnjacima i praktičarima javne nabave u Republici Hrvatskoj.

Trajanje savjetovanja: 10.00-12.00 h

PREDAVAČI I PANELISTI

  • Sandro Šegedin, voditelj Inspekcije za privatnu zaštitu i detektivske poslove, Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH
  • Anton Tomljanović, voditelj Odjela za nadzor Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja
  • Dražen Lučić, Voditelj Odjela za informacijsku sigurnost, Hrvatska gospodarska komora
  • Renata Dončević, Radni odbor za projektiranje zaštite Ceha zaštitara
  • Ivan Funčić, Potpredsjednik Ceha zaštitara za tjelesnu zaštitu
  • Središnji državni ured za središnju javnu nabavu
  • Lidija Stolica, predsjednica, Hrvatski ceh zaštitara

SUDJELOVANJE I PRIJAVA ZA SAVJETOVANJE

Molimo prijavite odmah Vaše sudjelovanje putem sljedećeg LINKA.

POSTAVLJANJE PITANJA

Sudionici mogu prilikom prijave za sudjelovanje postaviti svoja pitanja, te na Savjetovanju dobiti na njih odgovore. Pitanja je moguće postaviti najkasnije do petka 14.01.2022.

Radujemo se Vašem sudjelovanju!