U tijeku je izgradnja novog putničko-trajektnog terminala u Gaženici, luci koja se prostire na 250.000 m² s ukupno 3.000 m operativne obale i dubinom od 13 – 15 m, što omogućuje prihvat i najvećih plovila te otvaranje luke u tzv. home port, matičnu luku velikih krstarica.

Završetak izgradnje cijele luke očekuje se krajem 2017. godine. Vrijednost radova uključujući izgradnju nove zgrade terminala površine od 24.000 m² iznosi oko 170 milijuna eura, a donijet će neograničene mogućnosti razvoja zadarskog područja te izvrsnu povezanost pomorskih, kopnenih i zračnih puteva.

Glavni je izvođač radova građevinska tvrtka Strabag, a Eccos je u novoj zgradi putničkog terminala zadužen za izvođenje svih električnih sustava i instalacija, energetskih razvoda, slabe struje, sustava tehničke zaštite, naplate parkiranja, dojave požara, pametne i protupanične rasvjete, alarmnog ozvučenja i razglasa za najavu dolazaka i odlazaka te sustava obavještavanja putnika i reklamiranja preko digitalnih multimedijskih ekrana (digital signage).

Ovo je najveći zadarski projekt svih vremena, trenutačno najveći građevinski pothvat na Jadranu i ujedno Eccosov najveći pothvat, što potvrđuje Eccosovu zrelost, profesionalnost i spremnost na izazove te opravdava puno povjerenje njegovih partnera i investitora.

Eccos izvodi sve električne sustava i instalacije na novom terminalu putničke luke Gaženica