Jadranska vojna i zrakoplovna izložba i konferencija (Adriatic Sea Defense & Aerospace Exhibition and Conference) međunarodna je izložba proizvođača naoružanja i vojne opreme koja se po četvrti put održala u Splitu, u Spaladium areni od 26. do 28. travnja 2017. godine, pod pokroviteljstvom Vlade RH i uz potporu Ministarstva obrane Republike Hrvatske. Na ovogodišnjoj izložbi sudjelovao je 131 izlagač naoružanja, vojne opreme i drugih obrambeno-sigurnosnih proizvoda i usluga iz 22 zemlje među kojima 63 hrvatska izlagača. Izložbu su posjetila i izaslanstva tridesetak zemalja iz jugoistočne Europe, zapadne Europe, Azije, Euroazije, sjeverne Afrike i srednjeg istoka i Sjedinjenih Američkih Država, a kroz samu izložbu prošlo je oko 4000 posjetitelja iz 54 zemlje.

Na ASDA 2017 sudjelovale su i članice Hrvatskog ceha zaštitara – strukovne zaštitarske komore uz predstavnike KING ICT-a, INSIG2, Securitas Hrvatska i Salon bankarske opreme – Ozimec.

Tijekom održavanja ASDA 2017 predsjednica Ceha Lidija Stolica razgovarala je s Predsjednicom Republike i vrhovnom zapovjednicom Oružanih snaga RH Kolindom Grabar-Kitarović , te s Potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane RH gospodinom Damirom Krstičevićem.

KING ICT predstavio je rješenja poput pametne kartice koja omogućuje visoku razinu osiguranja, sustav elektroničke naplate prijevoza i softversko rješenje za pozivni centar 112.

INsig2 izlaže i podupire izložbu i konferenciju ASDA od samih početaka, te su i ove godine, po četvrti puta, prezentirali svoja rješenja iz područja integrirane sigurnosti te digitalne forenzike. INsig2 je pokazao svoja integrirana rješenja sigurnosnih sustava koja korisniku omogućavaju centralizirani nadzor i upravljanje te jedinstveno sučelje za kontrolu nad svim segmentima sustava bilo da se radi o kontroli pristupa, upravljanju digitalnim videom, protuprovalnoj detekciji, perimetarskoj zaštiti ili integraciji s trećim sustavima. Također prezentirali su i usluge i proizvode iz područja digitalne forenzike, od niza stručnih forenzičkih tečajeva do opreme za forenzičke laboratorije. Novi proizvod na Europskom tržištu, za što je INsig2 ekskluzivni distributer, forenzička radna stanica Talino te pripadajući softver Paladin, Carbon i Recon, privukli su posebnu pažnju svih posjetitelja.

Na štandu Securitasa Hrvatska posjetitelji su upoznali najnoviju Sony visoko osjetljivu mrežnu kameru iznimno detaljnih videozapisa u boji, čak i tijekom noći te sličnim ekstremnim rasvjetnim okruženjima. Securitas Hrvatska postavila je spomenutu kameru u zamračenu kutiju s nekoliko šarenih predmeta. Posjetitelji štanda pratili su njezin bistri prikaz na vanjskom monitoru. Postavljena je i kamera MV serije proizvođača Flir  za termalno noćno snimanje za morske primjene na velikim udaljenostima, koja je zbog svog impresivnog dizajna i veličine privukla veliku pažnju. Securitas Hrvatska također je izložila metal detektorska vrata proizvođača Garett  te rendgenski uređaj proizvođača Astrophysics koji je manji u odnosu na standardnu veličinu rendgenskih uređaja i ističe se višeenergetskim prikazom slike u 6 boja. Kompanija je predstavila i ostale proizvode i usluge kompanije.

Salon bankarske opreme – Ozimec predstavio je vojnu opremu Promet Grupe, među kojima su se posebno istaknule zaštitne strukture, odnosno oklopni blokovi, koji su prvi put predstavljeni u Hrvatskoj, te su jedini ovakvog tipa na našem tržištu. Uz oklopne blokove, SBO je predstavio i vatrootporne spremnike za municiju, PBK spremnik, moderno dizajnirani vatrootporni spremnik za siguran transport i skladištenje municije, te sklopive multifunkcionalne stolice kompaktnih dimenzija.