Ceh kao najstarije i najveće strukovno udruženje, djeluje već 25 godina i okuplja licencirane tvrtke i obrte koji pružaju usluge projektiranja zaštite, tehničke zaštite, tjelesne i bankarsko-novčarske zaštite i posjeduju međunarodne certifikate.

Ceh je nacionalna članica Europske konfederacije Udruženja privatne zaštite i sigurnosti-COESS-a i time aktivno doprinosi mjerama jačanja prevencije i zaštite osoba i imovine u Republici Hrvatskoj sukladno važećim zakonskim propisima.

Svakodnevno smo okruženi informacijama o različitim oblicima kriminaliteta kao što su: pljačke, provale, razbojstva, prijevare, otuđenja čime se izaziva osjećaj nesigurnosti kod građana ili zauzima stav da se „to događa nekome drugom“. Prema sigurnosnim pokazateljima MUP-a RH najviše kaznenih djela čini se protiv imovine –provalama u kuće i stanove, čime i nastaje najveća materijalna šteta za građane, a veliki rast bilježi se u tzv „prijevarama na kućnom pragu“  koji se najviše odnose na građane starije životne dobi. Mjere prevencije i napori koji se sustavno provode u povećanju sigurnosti i zaštite kroz podizanje svijesti i jačanja edukacije građana dio su sustava sigurnijeg i zaštićenijeg društva.

Jačanjem preventivnih mjera korištenjem sustava tehničke i mehaničke zaštite, uz potporu tjelesne zaštite direktno se smanjuje faktor rizika i ugroženosti i odvraća potencijalne kriminalce od njihovih aktivnosti na zaštićenom domu ili stanu. Naime, provale u nezaštićene domove i stanove višestruko su češće u odnosu na zaštićene, a također u zaštićenim objektima puno je manja vjerojatnost uspješno izvedene provale. Upravo stoga, Hrvatski ceh zaštitara – strukovna zaštitarska komora, u suradnji sa Ministarstvom unutarnjih poslova RH sudjeluje u opremanju tehničkim sigurnosnim uređajima i različitom mehaničkom sigurnosnom opremom u radu Centara za prevenciju, koji pružaju građanima potrebne informacije i senzibiliziraju ih na samozaštitno ponašanje. Upravo je nedavno otvorene novi u Centar za prevenciju Policijske uprave zagrebačke u Zagrebu u Martićevoj ulici.

Članice Hrvatskog ceha zaštitara licencirane su od strane Ministarstva unutarnjih poslova i odobren im je rad  za izvođenje poslova zaštite osoba i imovine, te im se prije odluke o ugradnji sustava zaštite ili angažiranja usluga štićenja doma, stana ili poslovnog prostora možete kontaktirati putem e-mail: info@hcz.hr ili za više informacija posjetiti web stranice Hrvatskog ceha zaštitara-strukovne zaštitarske  komore www.hcz.hr

Članice Ceha u mogućnosti su provesti kvalitetne, profesionalne i cjelovite usluge projektiranja zaštite, tehničke i mehaničke zaštite, tjelesne  i bankarsko-novčarske zaštite sukladno zakonskim propisima. Mogućnosti realizacije od najjednostavnijih dijelova/sustava  zaštite do najsuvremenijih rješenja u području integriranih sustava tehničke zaštite uz poštovanje svih pravila struke. U početnom koraku procjenjuju se sigurnosni rizici, predlažu se optimalne mjere zaštite, provodi njihova ugradnja/nadzor i redovno održavanje uz odgovarajuću garanciju.