Povodom 21. rujna Dana zaštitara i blagdana sv. Mateja u ime Hrvatskog ceha zaštitara-strukovne zaštitarske komore upućujemo iskrene čestitke svim zaštitarkama i zaštitarima – tihim herojima, svima koji se bave poslovima zaštite i sigurnosti, svima koji su bili u sektoru sigurnosti i svima onima koji to tek postaju.

Iskazujemo posebni pijetet stradalim zaštitarkama i zaštitarima u obavljanju poslova kao i svim onima koji su svoje živote utkali u temelje samostalne i suverene Republike Hrvatske.

Svakodnevno 15 000 zaštitarki i zaštitara u tjelesnoj i tehničkoj zaštiti sukladno ovlastima 24 sata dnevno provodi preventivnu sigurnosnu djelatnost i brinu o sigurnosti. Svoj posao obavljaju časno, odgovorno i profesionalno u smjenama od 12 sati i odgovaraju na sve vrste rizika s kojima se susreću. Zaštitarke i zaštitari poslove obavljaju neposredno i prvi su kontakt kada dolazite na posao, u javne prostore, trgovine, banke…

Zaštitari i zaštitarke – tihi heroji su lice i duša privatne zaštite.

Obavljajući neprekidno svoje poslove u uvjetima nove normalnosti i covid 19 pandemije, imaju važnu ulogu u očuvanju zaštite i sigurnosti.
Zaštitarke i zaštitari su roditelji, imaju obitelji, oni su Vaši susjedi, prijatelji ili poznanici, apeliramo na sve da u ovim posebnim uvjetima poštujete njihove upute, nosite propisane zaštitne maske, održavate potreban razmak i pokažete strpljenje prilikom obavljanja njihovih poslova.

Zaštitarke i zaštitari tu su zbog Vaše sigurnosti i sigurnosti prostora u kojima radite ili boravite, oni brinu i štite o Vašoj imovini.

Svim zaštitarkama i zaštitarima – tihim herojima želimo sretan Dan zaštitara i blagdan sv. Mateja!

#partnerizasigurnost #povjerenjesuradnja #tihiheroji #24/7 #privatnazaštita