Povodom 21. rujna Dana zaštitara i blagdana sv. Mateja u ime Hrvatskog ceha zaštitara-strukovne zaštitarske komore upućujemo iskrene čestitke svim zaštitarkama i zaštitarima – tihim herojima, svim osobama koje se bave odgovornim i izazovnim poslovima sigurnosti, svima koji su to nekada bili i svima onima koji to tek postaju.

Posebni pijetet iskazujemo stradalim zaštitarkama i zaštitarima u obavljanju njihovim poslova kao i svim onima koji su svoje živote utkali u temelje samostalne i suverene Republike Hrvatske.

Preko 15 000 zaštitarki i zaštitara u tjelesnoj i tehničkoj zaštiti sukladno ovlastima svakodnevno 24 sata dnevno provodi preventivnu sigurnosnu djelatnost i brinu o Vašoj sigurnosti. Oni svoj posao obavljaju u smjenama od 12 sati i odgovaraju na sve vrste rizika s kojima se susreću. Oni su lice i duša privatne zaštite.

Zaštitarke i zaštitari svoje poslove obavljaju neposredno i Vaš su prvi kontakt kada dolazite na posao, u javnu ustanovu, trgovinu. Obavljajući svoje poslove u okolnostima korona pandemije, imaju važnu ulogu u očuvanju zaštite i sigurnosti.

Zaštitarke i zaštitari su roditelji, Vaši susjedi, prijatelji ili poznanici, stoga apeliramo da u ovim posebnim uvjetima poštujete njihove upute, nosite propisane zaštitne maske, održavate potrebnu distancu i pokažete strpljenje prilikom obavljanja njihovih poslova.

Zaštitarke i zaštitari tu su zbog Vaše sigurnosti i sigurnosti objekata i imovine.

Svim zaštitarkama i zaštitarima – tihim herojima želimo sretan Dan zaštitara i blagdan sv. Mateja!

#partnerizasigurnost #povjerenjesuradnja #tihiheroji #24/7 #privatnazaštita