U organizaciji Policijske uprave međimurske s partnerima, Vijećima za prevenciju Međimurske županije i Grada Čakovca održan je 4 međunarodni Sajam sigurnosti i prevencije 22. rujna u Čakovcu. Ovaj sajam jedinstven je primjer uspješne suradnje policije, lokalne zajednice i privatnog sektora i doprinesi povoljnom stanju sigurnosti na području Međimurske županije. Okupio je i ove godine preko pedesetak izlagača iz javnih i državnih ustanova, udruga građana, pravnih osoba koje se bave prevencijom u području sigurnosti, dobrovoljnih i profesionalnih vatrogasnih postrojbi.

Na 4. Sajmu su sudjelovali kao izlagači članovi Ceha: tvrtke Arsenal-Ivezić, A.A.M. – Mihalinec k.d., Salon bankarske opreme, svoj izlagački prostor imao je i Ceh na kojem su predstavljanje aktivnosti Ceha. Zahvaljujemo našim članicama na sudjelovanju i podršci održavanju Sajma.

Izaslanstvo Ceha sudjelovalo je na poziv domaćina Policijske uprave međimurske na svečanoj Akademiji povodom Dana policije, koja je okupila predstavnike policijskih Uprava i Ravnateljstva policije, predstavnika Policija Mađarske i Slovenije, predstavnika lokalne uprave i samouprave, kulturnog i javnog života Međimurja. Održan je prigodni program uz nastup školske djece i dječja izložba na temu: „Prevencije i sigurnosti“.

Dodijeljena su prigodna priznanja “naj-policajcima“ Međimurske županije za 2017., u okviru suradnje portala eMeđimurje i Policijske uprave međimurske. Najboljim policijskim službenicima proglašeni su policijski službenici Dejan Kočiš, Marinko Orsag i Davor Špoljar iz Policijske postaje Prelog. Hrabri trojac iz gorućeg automobila izvukao je unesrećenog u prometnoj nesreći.

Sajam, kao ogledalo uspješne suradnje lokalne zajednice i policije, imao je i međunarodni karakter. Policijska izaslanstva iz Mađarske i Republike Slovenije, a od domaćih snaga, policajci iz Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Zagrebačke i Međimurske županije te Ravnateljstva policije predstavili su znatiželjnim posjetiteljima raspoloživu tehniku koju koriste u svakodnevnom radu i upoznali ih s nizom korisnih i edukativnih preventivnih aktivnosti. Otvorenju sajma i svečanoj akademiji povodom Dana policije prisustvovali su župan Međimurske županije Matija Posavec i njegovi zamjenici, predsjednik skupštine Međimurske županije Mladen Novak, zamjenici gradonačelnika Čakovca, pomoćnik načelnika Uprave policije, Josip Bukvić sa suradnicima iz Ravnateljstva policije, delegacije slovenske i mađarske policije, načelnici susjednih policijskih uprava sa zamjenicima, predstavnici gradova i općina, pravosuđa, javnih i državnih službi, crkve, policijskih sindikata, članovi obitelji poginulih i nestalih policijskih službenika Policijske uprave međimurske i brojni drugi uzvanici te građani, kao i učenici čakovečkih osnovnih škola.