Uspješno je održan „Adria Security Summit 2017″ jedinstveni godišnji korporativni konferencijsko-izložbeni događaj regionalne industrije sigurnosti Jadranske regije od 13-15. rujna 2017 u Solaris Resortu u Šibeniku.

Summit se po prvi puta održao u Republici Hrvatskoj, domaćin Summita je bio Hrvatski ceh zaštitara – strukovna zaštitarska komora, glavni organizator magazin a&s Adria uz podršku tvrtke Messe Frankfurt, u suorganizaciji: Slovenske zbornice za razvoj privatne sigurnosti,Komore za privatno obezbjeđenje Republike Makedonije, Srpske asocijacije menadžera korporativne bezbednosti, i Udruženje menadžera sigurnosti Bosne i Hercegovine i Hrvatske turističke zajednice.

Nakon Sarajeva i Beograda, u kojima je Adria Security Summit okupio 393, odnosno 520 sigurnosnih profesionalaca iz više od 30 zemalja, u Šibeniku se okupilo 800 profesionalaca industrije sigurnosti. Održana su 21 izlaganja eminentnih stručnjaka iz vodećih svjetskih i regionalnih tvrtki, a drugog dana konferencije održalo se predstavljanje i odabir regionalno najuspješnijih projekata. Summit je okupio preko 70 izlagača – proizvođača, distributera, instalatera i sistem-integratora.

Sudionicima se na početku Summita, u ime domaćina članica i članove Ceha-strukovne zaštitarske komore obratila predsjednica Ceha Lidija Stolica.

Donosimo dio uvodnog obraćanja sudionicima:

Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo pozdraviti Vas u ime članica i članova Hrvatskog ceha zaštitara – strukovne zaštitarske komore koji ove godine obilježava 25 godina djelovanja i u svoje osobno ime kao domaćina Summita industrije sigurnosti Jadranske regije – Adria Security Summit u predivnom Gradu Šibeniku u Hrvatskoj i zaželjeti Vam srdačnu dobrodošlicu.
Zahvaljujemo organizatoru magazinu a&s Adria što je odlučio organizirati Summit u RH, zahvaljujemo svim strukovnim Komorama regije na potpori održavanja Summita, svim partnerima, predavačima, članicama Hrvatskog ceha zaštitara – strukovne zaštitarske komore, svima Vama sudionicima i izlagačima.
Želim važnim naglasiti za našu djelatnost:

  • da se zaštita ne promatra kao trošak nego investicija
  • povećanje izdvajanja za sigurnost jer ono nema alternativu
  • da sektor privatne zaštite bude sastavni dio sustava nacionalne i domovinske sigurnosti
  • jačanje javno-privatnog partnerstva
  • formiranje Komore privatne zaštite s javnim ovlastima
  • podizanje razine uvjeta obavljanja poslova privatne zaštite, stručnosti i profesionalnosti

Vrlo su važne organizacije stručnih skupova za razvoj struke i informiranja korisnika poput Adria Security Summita, IFSECA, SECURITY ESSEN-a i Sicurezze, Dubai itd. U ovom trenutku se po odazivu na Adria Summit i svih nas koji smo tu vidi da je to potrebno. Kao strukovno udruženje u ime grada Zagreba i Zagrebačkog velesajma najavljujemo sajam zaštite i sigurnosti Interprotex koji će se održavati od 10.-13.04.2019., čiji smo i idejni inicijatori i suosnivači.
Pozivamo sve Vas da u svoje planere upišete ovaj datum, da zajedno damo doprinos u podizanju položaja struke.

Želimo da Vam boravak o predivnom dijelu Jadranske obale na Adria Summitu kao mjestu razmjene znanja, ideja i novih kontakata, upoznavanja s novih trendovima, rješenjima i proizvodima iz područja sigurnosti omogući kvalitetniji i uspješniji rad u vašim budućim poslovnim izazovima i postizanju optimalne razine sigurnosti i zaštiti Vašeg poslovanja.

Više informacija o Adria Security Summitu možete pronaći na http://www.adriasecuritysummit.com