Adria Security Summit 2022, najveća konferencija i izložba posvećena sigurnosti i konvergirajućim industrijama u jugoistočnoj Europi, zatvorio je svoja vrata 6. listopada nakon dvodnevnog događaja koji je održan u glavnom gradu Hrvatske, Zagrebu.

Organizatori navode da je ovaj događaj bio najveći i najuspješniji do sada, nastavljajući uzlazni trend koji prati Summit još od njegovih početaka. S 2500 posjetitelja iz više od 30 zemalja i 136 izlagača, ovaj događaj ne samo da je nagovijestio potpuni oporavak industrija nakon pandemije, već i demonstrirao potencijal da pokrije nova područja uz do sada rekordnu posjećenost. Usporedbe radi, prošlogodišnju manifestaciju u Beogradu posjetilo je više od 70 izlagača i 1500 posjetitelja.

Održano je ukupno 48 prezentacija i popratnih događaja koje su vodili eminentni stručnjaci za aktualna pitanja u industriji, uključujući sigurnost, pametne gradove, kućnu automatizaciju, mobilnost, cyber sigurnost, ICT i IoT.
Studije slučaja su imale važnu ulogu tijekom Summita, pri čemu su najbolje od njih dobile nagrade za najinovativnije projekte.

Najveće priznanje pripalo je prvoplasiranoj kompaniji Securitas Hrvatska za uspjeh u upravljanju projektima zaštite perimetra hrvatskih granica.Druga nagrada pripala je Konica Minolti za studiju slučaja o načinima na koje moderne video tehnologije mogu proširiti svoju primjenu i namjenu izvan sigurnosnih implementacija, dok je Hikvision osigurao treće mjesto za studiju slučaja implementacije konvergiranih tehnologija u odmaralištu Amadria Park u gradu Šibeniku.

Na kraju, u sklopu Summita je premijerno predstavljena zvanična prezentacija novih startup kompanija u različitim industrijama. Njima su uručene prigodne nagrade za dostignuća u ovom segmentu poslovanja u kojem su dominirali Robotiq (1. nagrada), Zuluhood (2. nagrada) i Glog (3. nagrada).

Organizatori su izrazili zadovoljstvo održanom manifestacijom i posjećenošću i zahvalili se svim sudionicima na učešću u organizaciji najvećeg događaja do sada. Sveobuhvatan izvještaj o događaju kao još jednoj uspješnoj priči o brendu Adria Security Summit bit će objavljen u sljedećem broju Adria Security Magazina.

Adria Security Summit će nastaviti svoje putovanje 2023. godine – pratite službene izvore za više informacija.